Att se och göra

Vi vill gärna tipsa er om vad man som gäst kan göra när ni besöker Munkedal.

http://www.bgk-munken.se/

BANGOLF MUNKEDAL

Munkedals bangolf är en av Bohusläns och Västkustens finaste bangolfbanor. Golfbanan ligger vackert mitt i Munkedal vid Örekilsälven.

Läs mer…

PADDLA

Vid Kaserna ligger kanotcentralen naturskönt vid strandkanten. Här börjar den drygt 4 mil långa Flottarleden där, som namnet anger, har varit en transportled för timmer till Munkedal.

Läs mer…

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/vast/lokalavdelningar/munkedal/kanotcentralen/
https://www.vastsverige.com/munkedal/produkter/maltes-stig/ Fotograf Clara Sörnäs

MALTES STIG 

Maltes Stig är en naturskön promenadväg runt Rödberget vid Saltkällan, strax söder om Munkedals tätort.

Läs mer…

DALSLANDS MOOSE RANCH

Visste ni att älgen kan springa upp till 60 km/t och att de har en extremt utvecklad hörsel och luktsinne. Besök Dalslands Moose Ranch med älgpark, älgshop samt kaffeservering så får du veta mer om älgen.

Läs mer…

Fot. Roger Borgelid, www.vastsverige.com

VANDRA I DALSLAND

Att vandra är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, få motion och koppla av i vardagen. Här är några av Dalslands bästa leder.

Läs mer…

NORDENS ARK

Nordens Ark arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Djurparken är öppen året runt. I den Vilda parken hittar du vilda djur, såsom amurtiger, pallaskatt, järv, ren, fåglar och med amfibier.

Läs mer…

https://nordensark.se/
Fot JanOlof Karlsson

KVISTRUMS NATURRESERVAT 

Rasbrant med utsikt Reservatet som ligger på östra sidan av Örekilsälvens dalgång intill Munkedals samhälle och består av Klevabergets rasbrant mot väster. Från de högsta partierna erbjuds en storslagen utsikt över dalgången. Bergets högsta punkt når 104 meter över havet. Klevabäcken störtar sig nedför bergsbranten i ett vackert vattenfall.

Läs mer…

(Sidan fortsåtter nedåt med restauranginformation)